Ik bied graag een helpende hand aan!

Mijn naam is Fons van Tongeren en momenteel 63 jaar oud en woonachtig in Hillegom.

Ik ben sinds 2008 heel gelukkig getrouwd met Tineke en samen hebben wij uit eerdere relaties 7(!) kinderen en bijna vier kleinkinderen.

Van geboorte ben ik Haarlemmer, een echte mug dus. Qua opleiding heb ik een technische achtergrond (MBO).

Tot begin deze eeuw ben ik werkzaam geweest bij KPN, waar ik als laatste functioneel beheerder van grote landelijke computersystemen ben geweest.

Door allerlei reorganisaties ben ik daar weg gegaan en terecht gekomen in de zorg, met als eerste werkplek Stichting Epilepsie Instellingen Nederland in Heemstede, waar ik vier jaar met heel veel plezier woonbegeleider ben geweest. Ik merkte toen ook dat mijn hart echt bij de zorg ligt. Vervolgens ben ik via WMO-taxivervoer bij diverse bedrijven in de regio in de thuiszorg terecht gekomen. Dit heb ik een aantal jaren gedaan totdat in 2018 mijn lichaam begon te protesteren met als resultaat een versleten rug.

Sindsdien doe ik samen met mijn vrouw vrijwilligerswerk, waaronder dus als Fietsmaatjes maar ook wandelgroepen in Hillegom op woensdagochtend en Nieuw Vennep op maandagochtend, wat nu helaas – door de corona –  tijdelijk stil ligt.

Graag ondersteun ik Fietsmaatjes Hillegom Lisse bij de werkzaamheden rondom Communicatie & PR.

Daarnaast vind ik het heerlijk om met onze hond Puckie te wandelen, zing ik (samen met Tineke) op koor Odyssee in Hoofddorp, lees en fotografeer ik graag, en hou ik van tuinieren en buiten zijn (fietsen en wandelen). Kortom: ik verveel me niet!