Het enthousiasme boeit en verbindt mij aan Fietsmaatjes

Ik ben Harrie Kusters, technisch beheerder Fietsmaatjes Hillegom Lisse.

Aangestoken door het enthousiasme van mijn vrouw, kwam ik bij Fietsmaatjes! Ik zorg ervoor dat de duofiets van Lisse, veilig en bedrijfszeker op orde is. Kleine reparaties voer ik zelf uit en voor grotere reparaties wordt er beroep gedaan op de plaatselijke fietshandel. De fiets in Lisse is nagenoeg elke dag in gebruik. Reparaties moeten dus snel worden uitgevoerd.

Ook neem ik deel aan de vergaderingen. Ik ontmoet daar een enthousiaste club mensen die zich ervoor wil inzetten om zoveel mogelijk gasten te kunnen dienen die ondanks hun beperking graag naar buiten willen. Dat enthousiasme boeit en verbindt me aan Fietsmaatjes. We hopen op afzienbare tijd over een tweede fiets te beschikken. Zo kunnen we voorkomen dat we onze gasten moeten zeggen dat de fiets – helaas – bezet is.

Een goede en directe communicatie met de vrijwilligers vind ik heel erg belangrijk. Laatst trof ik een net getypt briefje in het tasje van de duofiets aan, dat meldde dat er iets stuk was. Helaas zonder naam of telefoonnummer. Dat is jammer want de volgende gast wordt dan teleurgesteld omdat de fiets niet goed bruikbaar is. We gaan met elkaar proberen daar heldere richtlijnen voor te geven. Even bellen is toch ook zo gebeurd?

Ik ben enthousiast over fietsen. In de zomer 2018 hebben we een lange route gereden door de Pyreneeën met je slaapje, verschoning en eten, ofwel je hele huishouden voor enkele weken, op de fiets.