“Ik vind het positief dat gasten en vrijwilligers een gesprek hebben

Mijn naam is Hedwig Lüschen, ik ben 63 jaar en heb twee dochters, twee kleindochters, een kleinzoon en een lieve vriend. Ik help Harriët en Cees als coördinator aangezien er nu al vier duofietsen in Lisse zijn en er gasten op de wachtlijst staan die ook graag willen gaan fietsen met een maatje.

Mijn ouders hebben allebei goede herinneringen aan het fietsen op een duofiets. Via Welzijnskompas zocht ik nieuw vrijwilligerswerk en ik heb een proefrit gedaan op een duofiets. Dit bleek te zwaar voor mijn knieën met een halfzijdige prothese. Ik ga nu helpen met kennismakingsgesprekken met nieuwe gasten en vrijwilligers en ook met de planningmail.

Vroeger was ik röntgenlaborante. Later heb ik vaak vrijwilligerswerk gedaan. Het langste bij de speel-o-theek in Hillegom en bij Vluchtelingenwerk. Daar heb ik een vrouwengroep begeleid en heb ik jaren fietsles gegeven aan volwassenen.
Mijn hobby’s zijn zingen bij een koor of musical, pianospelen en pianoles geven aan mijn enthousiaste kleindochters, knutselen en gezelschapsspellen spelen. Ik hou ook van fietsen, zwemmen en gymmen. Samen met mijn vriend ga ik regelmatig op een korte vakantie.

Ik heb het gevoel dat Fietsmaatjes een goede organisatie is en ik vind het positief dat gasten lekker buiten kunnen genieten van de natuur, de omgeving, een gesprek hebben met een fietsvrijwilliger en samen wat drinken.
Ik heb er zin in om mij op donderdagmiddag of vrijdagmorgen in te spannen voor Fietsmaatjes.