“Kom in beweging dan roest je niet vast, fysiek en mentaal niet!”

“Onderneem eens iets, dan word je vanzelf een Ondernemer. Blijf niet op je billen zitten!” Met deze woorden van Jan Terlouw die hij uitsprak in een onlangs gegeven interview met Ivo Niehe, wil ik aangeven dat deze mij wel op het lijf geschreven zijn. 

Ook ik heb de ‘stoute schoenen’ aangetrokken om na mijn werkzame leven van 42 jaar bij KLM Cargo, nu met pensioen, nog weer eens een vrijwilligerstaak op me te nemen. Daarnaast houd ik van vakanties in verre landen samen met mijn echtgenote Marja, waarmee ik al 40 jaar lang een gezin met vier kinderen vorm.

Ik werd dit keer geënthousiasmeerd door de websites van Fietsmaatjes Hillegom Lisse en Fietsmaatjes.NL. Mede hierdoor heb ik mij aangemeld als vrijwilliger. Lekker op de duofiets een dagdeel rondfietsen met een gezellige dame of heer. Daarna een koffietje doen en verhalen uitwisselen. 

Toen kwam het idee: waarom heeft de Zilk eigenlijk geen eigen duofiets!? Na overleg met het bestuur werd mij alle hulp toegezegd om met dit project aan de gang te gaan. Vervolgens veel trekken en duwen, veel emails verzenden en inwoners aanspreken. Medewerking heb ik ondervonden van de Zilker KBO die mij veel gasten en vrijwilligers opleverde.

Toen het aantal van twintig gasten en evenzoveel vrijwilligers naderde, heb ik contact gezocht met Fietsmaatjes.NL voor werving van grote sponsoren voor de aanschaf van een eerste duofiets. Ook heeft de Gemeente Noordwijk in het kader van het ‘Leefstijlakkoord’ interesse getoond. Wonder boven wonder lijkt het erop dat dit project nog gaat lukken ook!

Ik ben hiervoor heel dankbaar en vol lof, trots op de vrijwilligers van FM Hillegom en Lisse en alle andere mensen die dit project een warm hart toedragen.

Ik raad eenieder aan: kom in beweging dan roest je niet vast, fysiek en mentaal niet!