Mevrouw Hartman en Ton FengerEen kleine moeite voor een groot plezier!

Ik ben 2 jaar met vroegpensioen en had wat tijd te vullen. Via een krantenartikel of een oproep kwam ik op het spoor van de duofiets. “Een kleine moeite voor een groot plezier” is hierin mijn motto.

Mevrouw van Houten heeft haar hele leven gefietst, maar na een zware heupoperatie zo’n 5 jaar geleden bleek dat niet meer mogelijk. Een rondje om het blok met hulp van haar rollator was het maximum van haar bereik. Zij is heel blij met onze wekelijkse ritjes op de duofiets. Ze ziet weer meer van haar directe omgeving en geniet met volle teugen.

Na een uitleg van een collega duofietser ben ik opgestapt zo gezegd. We fietsen vele verschillende routes: Lisserbroek, Olmenhorst, Vogelenzang, Panneland of naar Zwaanshoek en de plaatselijke kringloop, naar De Zilk en het begin van de duinen of Weerlaner en Vossepolder en Bennebroek.

De fiets wordt elektrisch ondersteund dus ik kan het zo zwaar maken als ik wil. Onze gasten kunnen meetrappen maar dat hoeft niet. Armleuning en veiligheidsriem is aan boord!

Gelukkig zijn er inmiddels genoeg vrijwilligers en kunnen wij met meer gasten fietsen. Daarover meer op deze website.

Ton Fenger

Harriet met helmVoldaan en blij

Elke keer als mijn gast en ik terugkomen van een middag fietsen hebben we een voldaan en blij gevoel. Mijn gast kijkt er steeds weer naar uit. En allebei vinden we het vreselijk jammer als we over moeten slaan als het pijpenstelen regent.

Harriet van der Kooij