Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse

Historie en ontwikkelingen

Stichting “Fietsmaatjes Hillegom Lisse” is op 16 juli 2018 opgericht en voortgekomen uit WelzijnsKompas Hillegom Lisse. WelzijnsKompas werd benaderd door Fietsmaatjes NL met de vraag of zij haar activiteiten rond de duofiets wilde voortzetten naar en volgens het Fietsmaatjes.NL-concept.

WelzijnsKompas Hillegom-Lisse verzorgde al enige jaren de coördinatie van de inzet van vrijwilligers en de inzet van de duofiets in samenwerking met een aantal vrijwilligers. Er werd in Hillegom Lisse dus al enige tijd gebruik gemaakt van twee duofietsen voor het maken van fietstochtjes.

Het project van Fietsmaatjes wordt landelijk uitgerold en ondersteund door het Oranjefonds. Er bestaan landelijk al diverse stichtingen Fietsmaatjes waaronder die in de gemeente Teylingen. Wij kunnen als Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse altijd een beroep doen op de kennis en ervaring van andere collega stichtingen.

Fietsmaatjes team compleet aanwezigVrijwilligers

De stichting wordt in zijn geheel gerund door vrijwilligers. De Stichting “Fietsmaatjes Hillegom Lisse” heeft volgens dit Fietsmaatjes.NL concept de duofiets activiteiten overgenomen van WelzijnsKompas en voor de regio Hillegom en Lisse verder uitgebouwd.

De rollen van bestuursleden, de coördinatoren, de technische beheerders en coördinator PR/Communicatie zijn vervuld. Wie dit zijn kunt u lezen bij Het team.

Wilt u meer informatie over wat wij u als gast willen en kunnen bieden? Lees meer daarover bij Gasten.

Wilt u meer informatie over wat u als vrijwilliger voor onze gasten kunt betekenen lees dan verder bij Vrijwilligers.