Veilig en comfortabel

Duofiets nr 6 Hillegom
Duofiets nummer 6 Hillegom

Onze duofietsen zijn aangepast aan onze wensen m.b.t. veilig en comfortabel rijden. De gast heeft als extra een veiligheidsgordel en voetenbakjes. De duofiets heeft elektrische trapondersteuning en acht versnellingen. De gast kan naar eigen vermogen meefietsen. Ook bestaat de mogelijkheid van “vrijloop” dus om niet mee te fietsen.

De duofiets is zeer stabiel en wordt deskundig onderhouden. De duofiets heeft een unieke korte draaicirkel en kan met de beperkte breedte van 113 cm op elk fietspad rijden. De maatjes zitten naast elkaar waardoor het gezellig samen fietsen en praten is.

Technisch beheer

Bij eventuele calamiteiten onderweg kan er altijd contact worden opgenomen met een van onze technisch beheerders. Verder zit er een calamiteiten instructie in de fietstas.

Onze technisch beheerders, allen vrijwilligers, kunnen kleine reparaties verrichten, fietsen bijstellen, en de bandenspanning bijhouden. Zij houden nauw contact met de coördinatoren en onze fietswinkels Bike Totaal in Hillegom en Rijerkerk in Lisse.

Bij technische problemen nemen vrijwilligers in eerste instantie contact op met de technische beheerder en voor andere problemen met de coördinator.