Fietsmaatjes wat een fantastische club is dat!

Mijn naam is Harriet van der Kooij.

Sinds een jaar ben ik als vrijwilliger actief op de duofiets via Welzijnskompas. Ik fiets met een vaste gast. Via mijn werk kende ik het begrip “fietsmaatjes”. Ik zag regelmatig enthousiaste, blije gasten en vrijwilligers uit het verpleeghuis terug komen van een fietstocht door het Amstelpark. Ik dacht als ik gepensioneerd ben ga ik zoiets zoeken in Lisse.  En dat ben ik dan ook gaan doen.

Ik ben coördinator bij Fietsmaatjes in Lisse.

Wanneer nieuwe gasten of vrijwilligers zich aanmelden maak ik een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Daarna kijk ik of er een match gemaakt kan worden tussen een vrijwilliger en een gast. Het is immers belangrijk dat er een goede klik is tussen de gast en de vrijwilliger. De gast moet zich op zijn of haar gemak voelen en vertrouwd voelen.

Op dit moment houd ik me voornamelijk bezig met het leren kennen van alle vrijwilligers en gasten zodat deze mij weten te vinden als er iets is. Daarnaast ben ik samen met de 2 andere coördinatoren bezig om goede procedures en richtlijnen voor gasten en vrijwilligers te maken.

Ik streef er naar dat ik over een jaar kan zeggen: “Fietsmaatjes wat een fantastische club is dat.” Fijne vrijwilligers die onze gasten een heerlijke middag uit bezorgen. Ik zou het fijn vinden dat we kunnen bereiken dat vrijwilligers trots zijn dat ze bij Fietsmaatjes horen. Hopelijk hebben we  over een jaar een dubbel aantal gasten en vrijwilligers en meerdere fietsen zodat nog meer mensen kunnen genieten van het fietsen en het lekker buiten zijn.

Mijn man en ik maken tijdens onze vakanties altijd graag lange en verre fietstochten.