“Het vrijwilligerswerk zit schijnbaar in mijn bloed”

Hallo, ik ben Koos Post, sinds 2019 Fietsmaatje en Technisch beheerder!

In mijn werkzame leven was ik elektrotechnicus. De laatste jaren zorgde ik met een team dat de machines van de broodfabriek van Detail Result (Deka markt en Dirk van der Broek) bleven draaien, zodat er iedere morgen weer vers brood in de winkels was. Na mijn pensionering heb ik veel vrije tijd.

De maandagen ben ik vrijwilliger bij het Cruquius museum als technicus. Hier draag ik samen met nog een aantal technische mannen zorg voor alle techniek in en rond het museum.                                                                            Nu zocht ik nog een goede bezigheid voor de andere dagen en het vrijwilligerschap zit schijnbaar in mijn bloed. Zo zag mijn vrouw een oproep voor vrijwilligers bij Fietsmaatjes. En, zij zei: “is dat niets voor jou?”

Na het formulier ingevuld en gemaild te hebben naar Fietsmaatjes Hillegom Lisse, nam de coordinator contact met me op voor een intakegesprek. In dit gesprek kwamen we er achter dat er nog een technisch beheerder gezocht werd voor Hillegom en dat leek mij wel wat. Na een positief gesprek met de technisch beheerder besloten we dit samen te gaan doen! Nu zijn we met drie technisch beheerders in Hillegom en dat maakt het werk aan de fietsen steeds minder intensief.

Mijn eerste duofietstocht heb ik 4 april 2019 samen met een gaste gemaakt. Ik heb een mooie tijd samen met mijn gaste op de duofiets. Ik heb er nog steeds plezier in. Zowel iets doen voor andere personen, als samen met de andere technisch beheerders de fietsen in optimale staat te houden.