“Het vrijwilligerswerk zit schijnbaar in mijn bloed”

Hallo ik ben Koos Post, sinds kort Fietsmaatje en Technisch beheerder!
In mijn werkzame leven was ik elektrotechnicus. De laatste jaren zorgde ik met een team dat de machines van de broodfabriek van Detail Result (Deka markt en Dirk van der Broek) bleven draaien, zodat er iedere morgen weer vers brood in de winkels is. Na mijn pensionering heb ik veel vrije tijd. De maandagen ben ik vrijwilliger bij het Cruquius museum als technicus. Hier draag ik samen met nog tien technische mannen zorg voor alle techniek in en rond het museum.
Nu zocht ik nog een goede bezigheid voor de andere dagen en het vrijwilligerswerk zit schijnbaar in mijn bloed. Zo zag mijn vrouw een oproep voor vrijwilligers bij fietsmaatjes En zij zei: “is dat niets voor jou?”
Na het formulier ingevuld en gemaild te hebben naar Fietsmaatjes Hillegom Lisse, nam Ita contact met me op voor een intakegesprek. In dit gesprek kwamen we er achter dat er nog een technisch beheerder gezocht werd voor Hillegom en dat leek mij wel wat. Na een positief gesprek met Leen besloten we dit samen te gaan doen! Mijn eerste duo fietstocht heb ik 4 april samen met een gaste gemaakt. Ik heb er in ieder geval veel zin in. Zowel in het fietsen, iets doen voor andere personen als samen met Leen de fietsen in optimale staat houden.