‘Een vos verliest wel zijn haar, maar nooit zijn streken’

Ik ben Simon van der Vossen, alweer 52 jaar getrouwd met Lenie en vader van twee hele fijne dochters. We hebben twee schoonzonen en vier heerlijke kleinkinderen waarvan er twee uit een ver land komen waar ik nog nooit ben geweest.

Mijn vrijwilligerswerk begon zo’n 45 jaar geleden in speeltuin De Duinrand tijdens een roerige tijd. Ik was de grote Klukkluk tijdens het allereerste indianenkamp waarbij we nog geen aparte EHBO hadden. Dat was de aanleiding me te scholen als EHBO’er. Ook bij de EHBO ben ik korte tijd bestuurslid geweest.

In 2007 was ik medeoprichter van de EHBE (Eerste Hulp bij Evenementen) Regio Bollenstreek. Ik ben daar negen jaar voorzitter geweest en dertien jaar verband- en materiaalmeester.

Tussendoor heb ik meegeholpen bij het ‘Spijkertje’, de Avondvierdaagse en de 80+-middagen bij Hans Meskers in de druivenkas. Aan alles kwam weer een einde nadat ik tot erelid werd benoemd bij de EHBO-vereniging.

Zo ontstond er plots ruimte voor iets anders. Omdat Peter Wiegel via de buurvrouw een beroep deed op mij was ik snel om. Wij beschikken namelijk over de HUT en daar is ruimte voor de Duofiets en om eventueel wat te sleutelen, dus van het een kwam het ander.

Dank aan Fietsmaatjes Hillegom Lisse, dat zij de inspiratiebron zijn. Als technisch beheerder voor de Zilk/Ruigenhoek ben ik een schakeltje. Het voelt aan als een warm bad om daar deel van uit te mogen maken en ik voel me als een vis in het water.