10 November Dag van de Mantelzorg

geplaatst in: Uncategorized | 0

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden! In totaal bijna 5 miljoen in Nederland. Zij kunnen ouder zijn maar ook jongeren hebben vaak de taak van mantelzorger.

Zij zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Wat zij doen is echt niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

Daarom worden in de week van 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers gezet: want hun zorg mag gezien worden.

Fietsmaatjes ontlasten mantelzorgers

Fietsmaatjes stelt zich ook ten doel mantelzorgers voor een aantal uren in de week te ontlasten. Mantelzorgers hebben de mogelijkheid degene waar zij zorg aan verlenen op te geven als gast. Een van onze coördinatoren maakt dan een afspraak voor een gesprek. Daarin bespreken ze met de potentiële gast en eventueel de mantelzorger welke wensen er zijn en geven ze uitleg over de stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse.

Geef een mantelzorgcompliment

De mantelzorgers complimenteren kan op vele manieren. Met een mooi gebaar, een uitgesproken of misschien geschreven compliment. Je kunt ze ook een keer meenemen en samen genieten van de zon of een bioscoop- of museumbezoek.

Rond 10 november maken we het onzichtbare zichtbaar. Doe je mee?

Het is mogelijk om bij WelzijnsKompas een mantelzorgcompliment aan te vragen. Daarvoor vul je een digitaal aanvraagformulier in dat WelzijnsKompas verder afhandelt.

Wil jij ook een mantelzorger een compliment geven? Klik dan op deze link voor het formulier?

Of help je ons mee de mantelzorgers een beetje te ontlasten? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Fietsmaatjes Hillegom Lisse. Meer informatie op deze pagina.

Ben jij benieuwd naar de onzichtbare helden? Lees de verhalen.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *