100-jarige Rotary steunt Fietsmaatjes

Omdat de Rotary Nederland in 2023 100 jaar bestaat, organiseren ze diverse festiviteiten. Zo is er een estafette gaande met de e-bakfiets die al hun circa 500 locaties aandoet, ook Hillegom en Lisse. Op 29 oktober was er een grote familiefietstocht.

Rotary bakfiets komt aan in Hillegom

Rotary bakfiets met burgemeester Van Erk, Dorine en Ferdinand

Op 22 oktober wordt de bakfiets vanuit Rotary Roelofarendsveen naar Hillegom gefietst en daar overhandigd aan de Rotary clubs Hillegom Lisse, Lisse Bollenstreek en Rotaract Lisse Bollenstreek. De Stichting Hoe uit Katwijk en Fietsmaatjes Hillegom Lisse zijn de goede doelen en daar zijn we trots op.

In Villa Flora, onder het genot van een kopje koffie met een gebakje, houdt de voorzitter van de Rotary een praatje met een toelichting over de festiviteiten.

Rotary burgemeester Van Erk plant bollen met mw Verboom
Rotary verwilderingsbollen met logo FMHL

Ook de Hillegomse burgemeester Arie van Erk doet een woordje en zegt meteen toe 100 zakjes verwilderingsbollen te kopen namens de gemeente. Deze zijn ter beschikking gesteld door CS Weijers en de opbrengst van deze bollenverkoop is voor de goede doelen. Vervolgens plant de burgemeester symbolisch een paar bollen met een bewoner van Parkwijk, mevrouw Verboom.

Estafette van Lisse naar Sassenheim

Rotary estafette regenachtige start

Op 28 oktober is het tijd voor de Rotary Hillegom Lisse om de bakfiets te gaan overdragen aan Sassenheim. Vanuit Fietsmaatjes Hillegom Lisse zijn we met wel vijf fietsen, één uit locatie De Zilk, één uit Lisse en drie uit Hillegom. Allemaal gewapend met regenkleding op naar Lisse.

We verzamelen bij Chique en Simpel in Lisse en starten met koffie en gebak. Het is een gezellige boel en met allemaal leden van de Rotary op gewone tweewielers fietsen we achter de bakfiets aan.

Rotary start estafette in Lisse met vijf duofietsen

We maken nog even een stop bij Rustoord voor een PR-momentje en vervolgen onze tocht naar het centrum van Sassenheim.

Daar worden we opgewacht door muziekvereniging Adest en met veel bekijks rijden we door naar de Goede Doelen Markt in het centrum. Daar zijn nog diverse plichtplegingen zoals het uitreiken van de 200ste boom. Daarna vindt de overdracht van de bakfiets plaats en gaan we weer allemaal huiswaarts. We hebben het gelukkig min of meer droog gehouden.

Familie fiets- of wandeltocht

De “niet te missen familie fiets- of wandeltocht” vindt plaats op 29 oktober. De voorspellingen qua weer waren niet heel best, maar toch lieten “onze” mensen het niet afweten. Vanuit Lisse waren er drie duofietsen met gast of medevrijwilliger en vanuit Hillegom zelfs vier. We konden vanuit ons eigen dorp starten en van daaruit de toer van ca 20 km maken.

Een stop was bij Manege Puntenburg waar je lekker poffertjes kon eten en een andere stop was bij ‘t Huys Dever waar je een rondleiding kon krijgen. Er is geen druppel regen gevallen (we hadden zelfs wat zon!) en zo te zien had iedereen op de duofiets of op een reguliere tweewieler het prima naar zijn zin. De opbrengst van deze tocht plus de opbrengst van de verkoop van de verwilderingsbollen komt ten goede aan ons en de stichting Hoe uit Katwijk.

Wat het ook gaat opleveren, we hebben gezellige leuke dagen gehad, ons weer lekker overal laten zien en hopelijk weer mensen geënthousiasmeerd om vrijwilliger te worden.

Via deze link naar Blik op Lisse en hier bij Blik op Lisse zijn meer foto’s te zien, met dank aan Hans Geerlings van Blik op Lisse voor het gebruik van de foto’s hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *