1e Duofiets in De Zilk officieel “gelanceerd” en in Hillegom Duofiets H8

geplaatst in: Evenementen, Uncategorized | 0

Op Zaterdag 15 april, een prachtige zonnige dag, namen vrijwilligers en gasten de eerste duofiets van Fietsmaatjes Hillegom Lisse locatie De Zilk/Ruigenhoek officieel in gebruik.  

In augustus 2022 had vrijwilliger Peter Wiegel de duofiets na een tochtje met zijn gast weer in de stalling in Hillegom gezet. Op de terugweg van Hillegom naar De Zilk vroeg hij zich af: “Waarom is er in De Zilk eigenlijk geen duofiets?” Sindsdien is Wiegel naar de hoogste versnelling geschakeld om dit idee werkelijkheid te maken. Zijn tomeloze inzet, als kwartiermaker, en dat van het team van Fietsmaatjes Hillegom Lisse leidden tot dit heugelijke moment: een eigen duofiets, een stalling in de Zilk en een voltallig team voor de organisatie en ondersteuning in De Zilk/Ruigenhoek.

Vele handen

De Duofiets Z1 werd officieel en feestelijk in gebruik genomen, voorafgegaan door een openingsspeech van de voorzitter Fietsmaatjes Hillegom Lisse Joop den Blanken. Uiteraard met een uitgebreid dankwoord van Peter Wiegel, aan de sponsoren 

En dank aan iedereen die heeft bijgedragen en meegewerkt aan dit evenement en aan de realisatie van locatie De Zilk/Ruigenhoek. Het team van de Zilk/Ruigenhoek en de teamleden vanuit Hillegom en Lisse hebben met man en macht hier aan samen gewerkt.  

Feestelijk

De duofietsen, versierd met ballonnen in de drie kleuren van Fietsmaatjes en met bloemenslingers van narcissen zorgden voor een zeer feestelijke uitstraling. (foto)

De slingers van de narcissen, geschonken door Fa W.A.J. van Haaster, waren door groep 7 en 8 van de Egelantierschool geregen onder begeleiding van Ineke Vink, Agnes Schreurs en Peter Wiegel.

Ferdinand Warmerdam, de speaker, wist alle activiteiten aan elkaar te praten. De aubade door Drumfanfare Altesa, de openingsspeeches, het doorknippen van het lint, de optocht door het dorp langs de verschillende mozaïeken (foto) en begeleid door de muziekwagen van de Carnavalsvereniging DuinKnijnen maakte dat het een heel vrolijk evenement werd.

Uiteindelijk is de dag met een drankje en een toost in de Duinpan afgesloten.

Peter Schoonen heeft vele impressies van deze dag op bijgaande link vastgelegd.  Klik hier voor een kijkje.  

Nieuwsgierig en meer weten over dit prachtige team van vrijwilligers Fietsmaatjes Hillegom Lisse?   Klik dan hier   

Mozaïek in De Zilk    

Zondag 16 april stond een duofiets op een van de mozaïeken in De Zilk om zo nog meer aandacht te trekken voor onze mooie jaarronde buitenactiviteit.

Sponsors

Dankzij sponsoring door G.T. van Haaster kon dit feestelijke evenement plaatsvinden.

En Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid heeft voor een bedrag van 10.000 Euro gesponsord. De Van Limburg Stirum Stichting zorgde voor de aanvulling, zodat de nieuwe duofiets Z1 kon worden aangeschaft. Per jaar is voor de fiets 3.000 Euro nodig voor onderhoud, reserveringen en verzekeringen.  Het voorstel voor het Leefstijlakkoord van 3.000 Euro is door gemeente Noordwijk voor 2023 gehonoreerd.

4e Duofiets In Hillegom

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en  JC Ruigrok Stichting bekostigden bovendien de vierde duofiets voor Hillegom, H8. 

Deze fiets is in maart in gebruik genomen.  Foto H8.

Met de komst van duofietsen Z1 en H8 heeft Fietsmaatjes Hillegom in totaal negen  duofietsen in gebruik: vier in Lisse, vier in Hillegom, een in De Zilk/Ruigenhoek.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *