Bestaande fietsen komende periode in onderhoud – bericht van Technisch Beheer

geplaatst in: Uncategorized | 0

Naast het jaarlijks groot onderhoud in de winter krijgen de bestaande duofietsen van Hillegom en Lisse tegelijk een “tune-up”.

Om aan onze wensen en het comfort voor de vrijwilligers en gasten tijdens gebruik tegemoet te komen worden onder andere de volgende wijzigingen gerealiseerd. Beide bestaande fietsen zijn nu uitgerust met standaard zadels en rugleuningen, die niet voldoende ventileren en waar je op een natte spons mag gaan zitten, na elke bui. Na een rit moet zo je wel een douche nemen en een “verschoninkje” aantrekken wil je de rest van de dag doorkomen.
Er worden nieuwe kunststof kussens aangebracht die geen vocht opnemen en voldoende ventileren. De huidige standaard uitvoering van de duofiets is voor ons gebruik, het afleggen van enkele duizenden km per jaar, te licht geconstrueerd. Dat wordt vooral gemerkt omdat bij de achterwielen te veel spaakbreuk voorkomt.
De duofiets voor Lisse is al voorzien van zwaardere wielen, die van Hillegom volgen. Op de fiets van Lisse zijn ook anti-lek banden gemonteerd, die nu ook op de fiets van Hillegom komen.

In tegenstelling tot de fiets voor Hillegom heeft de fiets voor Lisse geen kilometerteller. Voor het onderhoud is van belang hoeveel een fiets heeft afgelegd en de vrijwilliger en de gast willen ook wel eens weten hoeveel km is afgelegd en met welke snelheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *