Bezoek aan duofietsfabrikant Van Raam

geplaatst in: Uncategorized | 0

Op initiatief van Fietsmaatjes Nederland is er een bezoek georganiseerd aan duofietsenproducent Van Raam in Varsseveld. Vanuit FMHL zijn Bram (Lisse), Leen en Koos (Hillegom) en Peter (penningmeester) naar het oosten van het land geweest.

In totaal hadden zich 34 mensen aangemeld van 20 verschillende fietsmaatjesorganisaties. Na de vriendelijke ontvangst is de groep in twee groepen opgedeeld. Wij hebben eerst een rondleiding door de fabriek gekregen en zijn onder de indruk geraakt van de moderne apparaten die bij Van Raam gebruikt worden. Lasersnijder, 3D-printers, lasmachines en andere technische hoogstandjes konden we bewonderen.

Ervaringen uitwisselen

Vooraf heeft iedereen de mogelijkheid gekregen om vragen in te sturen over het gebruik van onze fun2go fietsen. Deze vragen zijn in een bijeenkomst van anderhalf uur besproken. Tijdens dit gesprek was er voldoende tijd om ervaringen van de fietsmaatjesorganisaties uit te wisselen. Niet onverwacht was dat iedereen tegen dezelfde uitdagingen oploopt. Ook blijkt dat er creatieve oplossingen gevonden zijn.

Nieuwste versie fun2go duofiets

Na de lunch die we buiten in het zonnetje konden genieten, was het tijd om de nieuwe versie van de fun2go te bekijken. Eerst werd er verteld welke veranderingen er zijn t.o.v. de huidige versie. Er zijn zeker verbeteringen in de aandrijvingssystemen aangebracht, maar het grote verschil zit hem in het uiterlijk van de fiets. Zo goed als alle draaiende delen zijn uit het zicht gewerkt. De fiets ziet er zeer strak uit. De verwachting is dat de nieuwe fun2go vanaf begin tweede kwartaal 2023 leverbaar zal zijn. Dit is vooral afhankelijk van de beschikbaarheid van de benodigde onderdelen.

Voordat we weer richting huis gingen hebben we een korte proefrit gemaakt op twee verschillende types rolstoelfietsen. Mochten we in de toekomst over gaan tot het aanschaffen van een rolstoelfiets, dan hebben we de eerste korte kennismaking al gehad.

“Leuk, leerzaam en geslaagd”

We kunnen terugkijken op een leuke, leerzame en geslaagde dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *