Blij met nieuwe duofiets in Poelpolder

Hoera, we hebben een nieuwe duofiets in gebruik mogen nemen, geschonken door de Stichting De Carolusgulden. “We zijn erg blij met onze achtste duofiets”, zegt secretaris Joop den Blanken. De fiets staat in een nieuwe stalling aan het Rembrandtplein in de Poelpolder in Lisse. 

De nieuwe duofiets L7 is ondergebracht in de nieuwe stalling in de Poelpolder in Lisse.
Joop veegt de nieuwe stalling aan het Rembrandtplein in de Poelpolder aan. De nieuwe duofiets wacht geduldig.

We hadden al drie duofietsen en een reservefiets in Hillegom en drie in Lisse. In Lisse komt er nu een vierde bij. Stichting De Carolusgulden subsidieert activiteiten en initiatieven die leiden tot verbetering van het zelfstandig wonen en het welzijn van ouderen in Leiden en omstreken. “Wij zijn de stichting De Carolusgulden erg dankbaar voor deze nieuwe duofiets”, zegt Joop.

Nieuw in de Poelpolder

De fiets is ondergebracht in een extra stalling, een garagebox aan het Rembrandtplein in de Poelpolder in Lisse. Daarmee breidt ook het aantal standplaatsen verder uit. “Doordat deze fiets in de Poelpolder staat, is het voor mensen daar ook aantrekkelijker om als vrijwilliger of gast op de fiets te stappen”, zegt Joop. “Want nieuwe vrijwilligers blijven welkom om de gasten die op de wachtlijst staan aan een maatje te helpen.” 

Behoefte

Onze speciale elektrisch ondersteunde duofietsen voorzien in een duidelijke behoefte. Dat blijkt, want het aantal fietsduo’s stijgt gestaag, tot 117 vrijwilligers en 128 gasten in mei 2022. In 2021 maakten we gezamenlijk 1150 fietsritten van in totaal 30.000 kilometer. Dat is meer dan in 2020 en in 2019, voor de Coronacrisis. 

Interesse

Heb je ook interesse om vrijwilliger of gast te worden? Je bent van harte welkom!
Woon je in Lisse of Lisserbroek, neem dan contact op via planninglisse@fietsmaatjeshillegomlisse.nl voor meer informatie. 
Kom je uit Hillegom, De Zilk of Beinsdorp, mail dan met coordinatorhillegom@fietsmaatjeshillegomlisse.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *