Dahlia’s en duofietsen

geplaatst in: Uncategorized | 0

In augustus en september bloeien dahlia’s overal in het hart van onze Bollenstreek. We genieten ervan op de duofiets en dit jaar doen we iets bijzonders: Fietsmaatjes Hillegom Lisse doet mee aan het jaarlijkse Dahlia Mozaïeken Weekend!

Dahlia mozaïek 2021 Kwik Kwek en Kwak
Dahlia mozaïek uit 2021 van Elsbroekerwei Hillegom

We steken een uniek ontwerp 

Onze PR-man Ferdinand heeft zijn brede netwerk met zijn enthousiasme aangestoken om dit mogelijk te maken. 

Vrijwilligster Cathy du Bois maakte voor Fietsmaatjes een uniek ontwerp, dat we tot op het laatst geheim houden. Van haar kunstwerk steekt een groepje vrijwilligers op 7 en 8 september twee identieke mozaïeken met dahlia’s. Het steekwerk gebeurt bij Jonkheer Plantencentrum in Hillegom, die de ruimte gratis ter beschikking stelt. Heel hartelijk dank voor dit mooie gebaar!

Fiets mooie routes langs dahlia mozaïeken 

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september kan iedereen van de dahlia mozaïeken genieten. Net als voorgaande jaren staat de streek er dan vol mee. Langs de ruim 70 mozaïeken in Lisse, Voorhout, Noordwijkerhout, De Zilk en Hillegom kun je straks een fantastische fietstocht maken. Van ons mozaïek staat er eentje in de Hoftuin in Hillegom en de ander op ’t Vierkant in Lisse. Die mag je natuurlijk zeker niet missen!

Houd de website bollenstreek.nl in de gaten voor mooie fiets- en wandelroutes tijdens het Dahlia Festival 2022 (nu nog over 2021). 

Help jij mee op 10 september?

Bij goed weer zijn we van plan om in beide dorpen op zaterdag 10 september met de duofiets mensen te enthousiasmeren voor Fietsmaatjes. Hulp van vrijwilligers is daarbij onmisbaar, dus heb je zin om te helpen, meld je dan bij je coördinator. 

Dahlia Festival

Ook nu al kun je de dahlia’s overal in het wild bewonderen, want het Dahlia Festival is in volle gang. Zo zijn onze coffee-deal partners De Tulperij in Voorhout en The Tulip Barn in Hillegom weer open, biedt Kasteel Keukenhof prachtige dahliatuinen, en nog veel meer. Je ziet hier wat er allemaal te doen is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *