De Vliegende Winkel (Fioretti Hillegom)

geplaatst in: Uncategorized | 0

In het laatste kwartaal van 2019 hebben we een gesprek gehad met Ashanti Haverkamp van de Vliegende Winkel, een project van #Fioretti Hillegom. We hadden eerder dat jaar laten weten dat we mogelijk wel leuke opdrachten hadden voor de leerlingen.

Een 8-tal leerlingen uit het 4e jaar VMBO basiskader “audiovisuele media” werken in kleinere groepjes projecten uit voor een aantal organisaties. Daarbij gaat het ook om het vergroten van sociaal bewustzijn van de leerlingen. En wordt er gelet op de competenties: samenwerken, professionaliteit en gespreksvaardigheden. Het uiteindelijke doel is professionele producten op te leveren.

Joop den Blanken (secretaris FMHL) en Christa Portegies (Communicatie en PR FMHL) hebben 23 januari jl. over Fietsmaatjes Hillegom Lisse verteld. FMHL heeft behoefte aan vernieuwde inhoud voor facebook (b.v. korte filmpjes, foto’s met teksten), folder, poster, en sleutelhangers.

Fietsmaatjes Hillegom Lisse wil graag ook jongere vrijwilligers aantrekken en vragen daarvoor advies en mogelijkheden. Wij zouden bijvoorbeeld ook graag “vloggen” willen toepassen in onze communicatie. Hoe is dit goed te verwerken in bovengenoemde producten? Hoe kunnen we dat het beste aanpakken?

Inmiddels zijn de leerlingen hier druk mee doende. Uiteraard is er ook een fietstocht gemaakt. Helaas gooit het weer de planning soms overhoop. Maar er is genoeg te doen. 

De Vliegende Winkel gaat vorm geven aan de eerste 3 producten en heeft een andere studiegroep bereid gevonden om sleutelhangers voor FM HL te ontwerpen/maken.

Donderdag 20 februari jl. hebben de leerlingen de tocht gemaakt met Jos Tukker, vrijwilliger van FM HL. Zie foto. Hier vertelt Jos Stijn van Egmond hoe de fiets werkt. De leerlingen hebben op hun beurt Jos ingewijd in de wereld van “vloggen” en “bloggen”. Gezamenlijk hebben zij een kopje koffie gedronken in #Het tussenstation Lisse waar de koffie cadeau gedaan werd want het was wel een aanslag op het zakgeld. Dank daarvoor!

De groep is via de Leidsevaart weer naar Hillegom teruggefietst, windje mee en dat maakte dat onze nieuwe gast verzuchtte:

…“dit was toch wel heel lekker en mijn hoofd werd er lekker leeg van”….

En, dat is precies het gevoel dat Jos Stijn wilde laten beleven en waar het ook om gaat.

De leerlingen willen een paar producten voor 15 maart a.s. af hebben. Dan vindt namelijk de Zorgmarkt in de Waterkanten te Lisse plaats.

Uiteindelijk zullen we 2e helft van maart de producten definitief overhandigd krijgen. Wij wachten met spanning af en zijn heel blij met de betrokkenheid en inzet van deze leerlingen van #de Vliegende Winkel. Wij houden u op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *