Fietsmaatjes Haarlemmermeer op de pedalen helpen

geplaatst in: Uncategorized | 0

Vanaf medio september kunnen mensen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep ook op de duofiets stappen, bij de kersverse stichting Fietsmaatjes Haarlemmermeer! Joop en Leen staan de enthousiaste initiatiefnemers met raad en daad bij. Want hoe meer mensen die niet mobiel zijn, kunnen gaan fietsen, hoe beter wij het vinden.

Sinds het initiatief voor FM Haarlemmermeer in maart 2022 werd gestart, is er een bestuur aangesteld en staan er al gasten en vrijwilligers in de startblokken. Een stalling in Hoofddorp is geregeld en de eerste duofiets is inmiddels afgeleverd. Later dit jaar volgt hopelijk een tweede. Voor 2023 staat Nieuw-Vennep op de planning met ook twee duofietsen. Het kersverse bestuur heeft al diverse contacten gelegd om sponsoren voor deze fietsen te vinden, meldt secretaris Piet Kouwenhoven. “Wij worden en zijn door Fietsmaatjes Hillegom Lisse (Joop en Leen) goed geholpen om onze organisatie op te zetten. Wij maken graag gebruik van hun praktijkervaringen”, laat hij weten.

Nu is het ook belangrijk dat iedereen weet dat je straks vanuit Hoofddorp en Nieuw-Vennep op de pedalen kunt bij Fietsmaatjes Haarlemmermeer! Maar promotie is lastig als je nog geen duofiets tot je beschikking hebt. Daarom is Leen met vrijwilligster Yolanda op 17 juli naar de Big Spotters Hill in Hoofddorp gefietst voor een fotoshoot. Op bekende punten in en om Hoofddorp zijn zo wel 500 foto’s gemaakt. “Het werd een hele leuke middag met prachtig mooi weer”, meldt Leen. Dat zie je wel aan deze foto’s. 

Mensen uit Beinsdorp en Lisserbroek (ook Haarlemmermeer) kunnen overigens zoals bekend bij FMHL terecht. Deze ‘dubbeldorpen’ zijn immers veel dichterbij Hillegom en Lisse dan bij Nieuw-Vennep. Maar woon je elders in de Haarlemmermeer, dan zijn Hoofddorp en Nieuw-Vennep natuurlijk prachtige opstapplekken voor mooie tochten. Ga naar hun website voor meer informatie. Wij wensen het bestuur van FM Haarlemmermeer veel succes met het vervolg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *