GOED omgaan met dementie

geplaatst in: Evenementen, Nieuws, Uncategorized | 0

Op 16 augustus 2023 organiseerden wij een workshop dementie. We werden hartelijk ontvangen in de Watertoren Bollenstreek met een kopje koffie en een heerlijk gevulde koek.

Ontvangst voor de workshop dementie

Vervolgens gingen de ruim 35 vrijwilligers met de lift en trap naar de Collegezaal waar Hub van Kerkhof stond te wachten. Hij is vrijwilliger voor Alzheimer Nederland en dementievriendelijk Hillegom en geeft workshops over de ziekte van Alzheimer en dementie. Met filmpjes, anekdotes en voorbeelden gaf hij ons een kijkje in dat wat in het hoofd van een dement persoon rondgaat. En hoe ga je daar mee om.

Zaal voor vrijwilligers voor workshop dementie in de Watertoren Bollenstreek

Een ezelsbruggetje daarvoor is “GOED omgaan met dementie”. G staat voor geruststellen, O voor oogcontact, E voor even meedenken/meeleven en D voor dankjewel. Het is vooral van belang dat je meegaat in de gedachtes van de betrokken persoon. Zorg dat je allebei met een goed gevoel achterblijft.

Spreker Hub van Kerkhof en publiek bij workshop dementie
Watertoren Bollenstreek

Ook de 10 signalen van dementie kwamen ter sprake, denk aan: moeite hebben met het uitvoeren van gewone handelingen en het neerleggen van spullen op vreemde plekken.

Het was een zeer informatieve avond met handige tips over hoe om te gaan met dementie en vooral ook wat niet te doen.

Met een dankwoord aan de Watertoren en Hub van Kerkhof sloten we de succesvolle avond af.

Samen dementievriendelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *