Happen en Trappen dubbel feest

De fantastische fietstour Happen en Trappen van Lionsclub Bollenstreek startte bij de Intratuin in Lisse. Er fietsten iets meer dan 100 deelnemers mee. Naast de tweewielers reden er ook deelnemers op duofietsen mee. De tour stond namelijk geheel in het teken van twee goede doelen, te weten Fietsmaatjes Teylingen en Fietsmaatjes Hillegom Lisse. Fietsmaatjes-deelnemers lieten weten dat het een leuke rit was van ruim 40 km en een enkeling deed nog een extra rondje tot wel 54 km.

Een prachtige cheque van € 3.500,- voor Fietsmaatjes Teylingen en Hillegom Lisse was het resultaat van de fietstour Happen en Trappen van Lionsclub Bollenstreek

Eerste stop: Jan Steen

Vanuit Lisse ging de tocht via Sassenheim naar Warmond. Daar gaf Jeroen Spijker, de maker van het beeld van Jan Steen, informatie over het leven van de schilder Jan Steen die in Warmond woonde.

Tweede stop: aardbeien bij Kwekerij Duivenvoorden

De route ging verder via het pontje over de Zijl naar Warmond Buiten waar een heerlijke lunch klaarstond. Daarna, met flinke tegenwind, verder via Rijpwetering, Nieuwe Wetering en Huigsloot op naar de Kwekerij Duivenvoorden voor heerlijke aardbeien met slagroom en een drankje. Tijdens deze stop werd er voorlichting gegeven over “vreemd en oud geld”. Het laatste stuk ging via Abbenes en Lisserbroek en tenslotte weer terug naar de Intratuin Lisse.

Laatste stop: BBQ bij Intratuin

Bij Intratuin stond werkelijk een overheerlijke BBQ klaar die gelukkig toch in het zonnetje kon plaatsvinden. En dit alles werd gelardeerd door gezellige muziek van Akoestix Vocal Friends

Cheque

Tenslotte waar het ook natuurlijk om ging! De uitreiking van de cheque voor de goede doelen van deze dag, Fietsmaatjes Teylingen en Fietsmaatjes Hillegom Lisse. Er is een fantastisch bedrag bij elkaar gefietst van € 3.500,-.

Met dank aan: Lionsclub Bollenstreek, Intratuin Lisse, Bakkerij van Maanen Hillegom, Stichting Kooksaam, Jumbo Lisse, Kwekerij Edwin Duivenvoorden, Slagerij Clemens, Architectenbureau Van Schie, Wereldwijnen Lisse, Warmond Buiten, Atelier Jos Hachmang, Beeldhouwer Jeroen Spijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *