‘Heppie’ hulp bij pech onderweg

geplaatst in: Uncategorized | 0

Hoe een lekke band toch een luchtige afloop kent. Van Fietsmaatje Nico Perdaan kregen we dit hartverwarmende verhaal.

“Vrijdagmiddag 24 september zijn wij (Nico Perdaan en gast Co Oele) met duofiets H2 op pad gegaan richting Sassenheim.

Ter hoogte van kasteel Dever in Lisse merkte ik dat we een lekke band hadden. Ik heb Leen gevraagd hoe in dit geval te handelen. Op zijn aanraden heb ik geprobeerd de band te repareren. Al snel kwam er een vriendelijke dame met een fietspomp aanlopen. Zij overzag het euvel en stelde voor om ons, samen met de duofiets, terug naar Hillegom te brengen in haar grote bedrijfsbus.

Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van haar aanbod en na eerst Co Oele thuisgebracht te hebben, zijn we naar Bloemswaard gereden om duofiets 2 weer op zijn eigen plaats te zetten. Ik heb Leen steeds op de hoogte gehouden.”

De mevrouw met de fietspomp blijkt van het bedrijf ‘Heppie-Store’ te zijn, een ballon- en feestartikelenzaak aan de Heereweg in Lisse. Of je nu ballonnen of banden oppompt, kleine moeite, moet ze gedacht hebben.

Nico en zijn fietsmaatje wilden de mevrouw die hen zo goed en zeer vriendelijk geholpen heeft graag een presentje aanbieden. Daar was het bestuur het helemaal mee eens.

Niet lang daarna zijn Nico en Co bij de Heppie-Store langsgefietst: “We hebben een doosje bonbons van Pierre aangeboden, ook namens Fietsmaatjes.” Zo heeft het hele verhaal met recht een ‘heppie’ end. Met veel plezier zetten we deze feestelijke actie graag in het zonnetje. Heel hartelijk dank!  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *