Het magazine is uit!

geplaatst in: Nieuws, Uncategorized | 2

Afgelopen maanden heeft het redactieteam van de jubileumcommissie hard gewerkt om inhoud en vorm te geven aan ons eigen jubileummagazine. En nu is het magazine een feit!

” Fietsmaatjes Hillegom Lisse – al meer dan 5 jaar fietsen!

Het redactieteam Christa, Arlette, Astrid en Lizzie met bloemen en het magazine

Eerste exemplaren magazine uitgereikt

Vieren van de eerste exemplaren van het jubileummagazine met gebak.
Voorkant magazine

De redactie bestond uit vrijwilligers Arlette Warmerdam, Astrid Kromhout, Christa Portegies, Lizzie Lommerse en Silvie Warmerdam. Woensdagavond 31 januari namen zij de eerste exemplaren samen met Joop den Blanken (voorzitter) in ontvangst onder het genot van een kopje koffie en gebak. Met trotse blikken bladerden zij door het papieren exemplaar, nadat er weken op elektronische versies was “getuurd”. 

Wat is het een mooi glossy geworden! Joop overhandigde ieder een geweldig mooi boeket als dank. De dames straalden!

Magazines verdelen

Donderdag 2 februari stonden de coördinatoren te trappelen om het magazine te bewonderen en om de grote hoeveelheden magazines voor gasten en vrijwilligers in ontvangst te nemen.

Harriët, Bianca en Martha zorgen de komende week voor de verdere verspreiding onder onze gasten en vrijwilligers in Hillegom, Lisse en De Zilk/Ruigenhoek.

Uiteraard vergeten wij onze donateurs en vele andere ondersteuners niet. Nadat namen, adressen en aantallen zijn gecheckt en dubbel gecheckt, en enveloppen zijn bestickerd, mogen zij komende week ook een exemplaar tegemoet zien. Het magazine wordt al dan niet persoonlijk of per post bezorgd.  

Hartelijk dank 

Het redactieteam kon dit magazine niet maken zonder alle andere mensen die ons met hun enthousiasme en expertise belangeloos hebben geholpen. 

Fotografe Astrid Lems-Groskamp fotografeert drie duo's voor het magazine

Op de eerste plaats hartelijk dank aan alle gasten en vrijwilligers die mee hebben willen werken aan de interviews waarin hun mooie verhalen zijn verteld. En de mooie foto’s die we mochten gebruiken.

Bovendien dank aan alle vrijwillige fotografen, Maters en Hermsen voor het gebruik van het InDesign document voor de layout, Interhouse voor het beschikbaar stellen van tijd en equipment zodat Lizzie de opmaak kon verzorgen, Daan Verbruggen van RET en Daan Warmerdam van The Pando Network voor hun waardevolle adviezen. 

En zeker gaat er een groot DANKJEWEL naar de commissieleden die zich na onze oproep voor ondersteuning hebben gemeld: Lizzie Lommerse voor de opmaak, Arlette Munnik voor haar interviews, teksten en foto’s en Silvie Warmerdam voor de eindredactie.  

Digitaal

De komende dagen vermelden wij hoe de verspreiding is verlopen en welke reacties wij hebben ontvangen. Daarna verschijnt het digitale magazine hier ook.

2 reacties

 1. Bianca

  Het magazine is van A tot Z boeiend, een magazine om trots op te zijn. Ik hoop dat potentiele vrijwilligers door het enthousiasme van zowel gasten als vrijwilligers hen over de streep trekt, zodat zij zich gaan aanmelden voor het maken van een proefrit.

 2. Peter Wiegel

  Dankjulliewel voor dit prachtige 1e lustrum magazine van St.Fietsmaatjes Hillegom Lisse. Waarvan locatie de Zilk Ruigenhoek per 15 April 2023 officieel ook mag deel uitmaken. En wij hopen ook over 5 jaar ons lustrum te mogen vieren.
  Het is een heel mooi magazine geworden met prachtige persoonlijke verhalen. Ik heb het in een ruk uitgelezen en de nodige blije en warme emoties de loop gelaten, ja mijn zakdoek was geheel nat. Ja als beheerder en coördinator van de Zilk Ruigenhoek heb ik bij het opzetten alle gasten en vrijwilligers de intake gedaan en leer je vele mensen kennen en vertellen zij jou ook veel over vroeger. Helaas zijn er alweer 3 gasten overleden. En zo ook 2 gasten naar een verzorgingshuis in Hillegom en Lisse gegaan, gelukkig kunnen deze gasten door fietsen met vrijwilliger vanwege deze Stichting FMHL.
  Geweldige herinneringen aan de Gastenmiddag in Poelhuis en de Strandrups te Langervelderslag maar ook de gezellige verwilligersavond bij Intratuin te Lisse.
  Dank daarvoor mede namens onze gasten en vrijwilligers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *