Hillegom en Lisse verwelkomen twee nieuwe duofietsen

De teams in Hillegom en Lisse hebben twee gloednieuwe duofietsen verwelkomd. Deze nieuwe modellen zijn voorzien van de nieuwste snufjes. Ze zijn hard nodig om de huidige veelgebruikte fietsen te ontlasten en om nog meer mensen de gelegenheid te geven samen fietsritten te maken. Veel vrijwilligers kwamen langs om kennis te maken met de nieuwe fietsen.

Onze fietsmaatjes stonden in de startblokken om een rondje te rijden op deze moderne stalen rossen.

In Hillegom gaven Leen en Koos instructie over het gebruik ervan in Dienstencentrum Elsbroek bij Bloemswaard.

In Lisse maakten vrijwilligers kennis op het parkeerterrein bij De Waterkanten, waar Bram en Edwin uitleg gaven.

Proefrit op de nieuwe duofiets.

De technici lieten enthousiast alle mogelijkheden zien. Dat moest dan op de schaarse momenten dat de nieuwe aanwinst even stil stond, want de fiets was steeds op pad met geïnteresseerde proefrijders. 

Positieve reacties op nieuwe duofietsen

Nieuw aan deze fietsen is dat de accu’s makkelijker op te laden zijn. Je kunt er makkelijk bij om ze te verwisselen en op te laden, wat in Hillegom gebeurt. In de stalling in Lisse kunnen de accu’s zelfs op de fiets blijven tijdens het opladen. De stoelen zitten wat lager en kunnen meer naar voren en achteren zodat ook de wat kleinere gebruikers er goed op kunnen fietsen. De bestaande voetklossen voor mensen met korte benen zijn dan niet meer noodzakelijk. Gasten kunnen zelf hun eigen versnelling instellen, mochten ze dat willen. Verder is het mandje voorop de fiets handig.

Links het bestaande en rechts het nieuwe model duofiets.

De eerste reacties zijn dan ook erg positief. “De nieuwe fiets ziet er super gelikt uit.” “Prima stoelen, die ook nog eens lekker zitten.” De twee duofietsen zijn hard nodig in zowel Hillegom als Lisse en ze zijn meteen ingezet in het planningsschema. 

Sponsoren bedankt

Wethouder Riet Austie van gemeente Lisse, die financieel bijdraagt aan de Lissese duofiets, was aanwezig bij dit feestelijke moment. Ze genoot van een kort ritje en maakte kennis met diverse vrijwilligers.

We bedanken de verschillende sponsoren van beide duofietsen hartelijk voor hun bijdrage: Gemeente Lisse,  Lions Club Happen en Trappen, Rotary 100 jaar, Fred de Meulder Export 125 jaar, Beelen Verpakking 70 jaar en de Bollenmarkt Hillegom 2023.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *