Hulp nodig?

geplaatst in: Uncategorized | 0

Afgelopen zondag zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd i.v.m. het Corona virus.

Een van die maatregelen is dat het contact met ouderen en personen met een verminderde weerstand beperkt moet worden omdat deze groepen veel grotere risico’s lopen. Daarbij wordt nu ook geadviseerd om op zijn minst 1,5 meter afstand te houden. Dit is voor onze Fietsmaatjes met hun gasten niet haalbaar. Veelal moeten de gasten in de fiets geholpen worden en zit men ook redelijk dicht bij elkaar.

Zoals bekend was besloten dat er tot 1 april a.s. niet meer gefietst zal worden. De maatregel is verlengd van 31 maart naar 6 april a.s. De vrijwilligers (Fietsmaatjes) hebben hierover zelf contact opgenomen met hun gast, of zullen dat komende dagen nog doen.

Omdat het virus zo’n grote impact heeft op onze samenleving willen wij vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, onze gasten laten weten dat zij altijd contact met ons kunnen opnemen als zij hulp nodig hebben of graag even met hun vrijwilliger, hun Fietsmaatje, willen praten. En onze vrijwilligers kunnen altijd contact opnemen met de coördinatoren als zij behoefte hebben aan hulp, bijvoorbeeld het doen van boodschappen of even een praatje maken. Mocht iemand van onze vrijwilligers hier nog meer ideeën voor hebben dan horen wij dat graag!

Wanneer de vrijwilliger of de coördinator zelf klachten heeft zoals verkouden, hoesten, keelpijn en koorts zal hij dit zeker melden. Men dient dan uiteraard de regels van contact “afstand houden en thuis blijven” op te volgen.

Wij willen iedereen een hart onder de riem steken in deze tijden, laten we op elkaar letten en vooral ook op elkaar vertrouwen!

Telefoontje
Hulp geboden!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *