Interview met Jeannette van Kleef – coördinator Lisse

geplaatst in: Uncategorized | 0

“Naar buiten, in beweging met een babbel”

Jeannette van Kleef versterkt sinds kort het coördinatorenteam in Lisse. Ze is 71, getrouwd met Jos, en ze woont sinds 1983 in Lisse. Ze heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. “Ik zeg altijd: eentje woont op 1000 meter afstand en eentje op 1000 kilometer, want mijn zoon woont in Frankrijk.”

Jeannette praat enthousiast, ze wil graag het contact met de mensen van Fietsmaatjes aangaan. Waarom reageerde ze op de oproep voor een coördinator? “Dingen liepen samen”, vertelt ze. “Ik heb zeventien jaar als trouwambtenaar gewerkt. Ik heb daarvoor in de zorg gewerkt, vijftien jaar Engelse les gegeven op de middelbare school, en ik was oppas oma. Nu zijn de kleinkinderen groter en ik vond dat het tijd was om te stoppen als trouwambtenaar. Dus heb ik tijd vrij – er komt wel wat op mijn pad, dacht ik. En toen zag ik dat stukje in de krant. Ik had wel eens een duofiets langs zien komen, maar ik heb de website van Fietsmaatjes eerst eens goed bekeken. Ik vind het een sympathiek doel: je helpt ouderen om naar buiten te gaan, in beweging, en met een gezellige babbel. Ik ben sinds een jaar telefoniste voor de Seniorenbus, daarmee help ik ook ouderen om uit hun isolement te komen zodat ze toch boodschappen kunnen doen. Fietsmaatjes zit in het verlengde daarvan.”

Met hulp van Harriet en Marjan is ze bezig om zich in te werken. Dus op de vraag wat ze precies doet als kersverse coördinator, kan ze nog geen exact antwoord geven. “We zijn er nog niet helemaal uit. Ik ben naar een vergadering geweest als toehoorder en het was fijn om alle mensen persoonlijk te leren kennen. Ik ga ook mee met de intakegesprekken met nieuwe vrijwilligers en gasten. Harriet kent tot nu toe iedereen, dus voor haar is het makkelijk om een goede match te maken tussen vrijwilliger en gast. Maar als Marjan en ik ook die gesprekken gaan doen, moet je elkaar beter informeren om ervoor te zorgen dat een duo goed bij elkaar past. We hebben ook het plan om de technische mensen na een proefrit bellen, om te horen wat hun eerste indruk van iemand is.”

Heeft ze zelf ook al eens gefietst? “Ja, een proefrit met Theo, om te ervaren hoe het is om zelf te fietsen en als gast. En ik heb Harry geholpen om de bollen rond te brengen! Dat was erg leuk. In het voorjaar stap ik zelf ook als vrijwilliger op de duofiets.”

Inzet foto: Bollenpakketjes rondbrengen 7 november jl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *