Invallen als “vakantiekracht”

Gast van 95 geniet van het uitzicht op de Kagerplassen met duofiets op de achtergrond

In de zomer als vrijwilligers met vakantie gaan doen zij wel eens een oproep op de vrijwilligers app of iemand wil invallen om met hun vaste gast te fietsen. Ik heb als coördinator van Lisse geen vaste gast waar ik mee fiets, de werkzaamheden voor Fietsmaatjes nemen veel tijd. Maar ik vind het fietsen op de duofiets nog steeds erg leuk dus als ik de oproep in de app voorbij zie komen om een vrijwilliger te vervangen dan meld ik me regelmatig. 

95-jarige trapt flink mee

Zo heb ik de afgelopen 5 weken met verschillende gasten gefietst. Het was heerlijk, mooi weer en de gasten waarmee ik gefietst heb waren zo enthousiast en blij dat ze toch konden fietsen.

Op maandagmiddag 26 juni was ik met een mevrouw van 95 op pad. Zij fietst al heel wat jaartjes bij ons. Zij is altijd zo blij om te gaan en geeft niet om een beetje wind, ze trapt nog flink mee. 

Uitzicht Kagerplassen

De Kagerplassen vanaf het uitzichtpunt

We zijn via de molen en de Kaag naar een uitzichtpunt gefietst. Dit ligt in de buurt van Sassenheim vlak bij een originele eendenkooi (hier kun je helaas niet met de fiets naar toe). Langs de eendenkooi gaat het weggetje met een mooie slinger naar boven naar een uitzichtspunt waar je over de Kagerplassen, weilanden en vaarwater naar Warmond kunt kijken. 

Er staat een bankje waar we een tijd hebben zitten kijken en een leuk gesprek hadden met een 19-jarige jongen en zijn vriendinnetje. Hij was vol belangstelling over het duofietsen en zou zich ook wel willen aanmelden. Ik heb hem verwezen naar de website. Helaas woont hij in Sassenheim en zal hij daar wel gaan fietsen. Anders had ik hem natuurlijk direct gestrikt voor onze club.

Supermiddag

Daarna hebben we onze weg vervolgd door Sassenheim waar we lekker op een terras wat gedronken hebben. Het laatste stuk van de middag zijn we via de Torenlaan (één weggetje verder dan de Oude Herenweg), Akervoorderlaan, Achterweg-zuid en de van Lyndenweg weer naar huis gegaan. 

Een supermiddag. 

Harriet van der Kooij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *