KinderGemeenteRaad Hillegom neemt besluit

geplaatst in: Sponsors en donateurs | 0

Woensdagavond 23 november heeft de KinderGemeenteRaad 2022 van gemeente Hillegom vergaderd. Een van de acht ingediende plannen waarover ze gingen besluiten, was ons project ‘Adopteer een duofiets’. 

De KinderGemeenteRaad Hillegom 2022 werd gevormd door leerlingen van Groep 8 van de Daltonschool. Ze hadden zelf een viertal fracties gemaakt, fractienamen bedacht en een eigen fractielogo’s ontworpen!

KinderGemeenteRaad Hillegom vergadert over voorstel Fietsmaatjes HL

In de eerste termijn hebben zij alle acht plannen besproken. Iedere leerling heeft dan ook twee keer het woord gevoerd. Daarbij noemden zij kort en krachtig wat zij de goede en minder goede punten vonden.
De kaarten hielden ze goed tegen de borst en de eerste stemming was dan ook een enorme verrassing! Het voorstel van Fietsmaatjes Hillegom Lisse zat erbij!

In de tweede termijn bespraken zij drie creatieve amendementen. En bij het stemmen bleek…: die staakten!

Uit de derde stemronde is er onderling overeenstemming gevonden over de verdeling van het budget van € 2.000,- dat de KinderGemeenteRaad tot haar beschikking had. De uitkomst was als volgt.

De KinderGemeenteRaad besluit

De KinderGemeenteRaad 2022 heeft besloten om € 475,- toe te kennen aan de speeltuinvereniging Kindervreugd voor een schaduwdoek; € 600,- aan de Huttenbouw vereniging voor duurzame plastic bekers en € 425,- aan Hillegom Online voor Hillegom Junior. En tot slot: aan ons, Fietsmaatjes Hillegom Lisse is € 500,- toegekend voor het verder “neerzetten” van ons project ‘Adopteer een fiets’. 

Fijn dat de KinderGemeenteRaad het nut inzag van de diverse ingediende verzoeken. Gefeliciteerd met deze uitkomst en hartelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *