Komende week zijn wij weer op de weg te zien

geplaatst in: Uncategorized | 0

We kunnen eindelijk weer fietsen! We gaan coronaproof de weg op.

Op 20 juli trapt Lisse af, Hillegom volgt een week later. Met schermen op de duofiets en schermen voor het gezicht kunnen mensen die dat willen ook in Coronatijd weer gezond en gezellig buiten bewegen. Er is veel overleg en organisatie aan dit besluit voorafgegaan. We volgen de RIVM richtlijnen zorgvuldig en kunnen zo verantwoord weer gaan starten.

De afgelopen weken hebben we een enquête gehouden onder onze vrijwilligers en gasten met de vraag of zij – met bepaalde maatregelen en een aangepast protocol – weer zouden willen fietsen. Het bleek dat veel mensen daar zeker behoefte aan hebben.

Op 8 juli zijn alle teamleden voor het eerst weer bij elkaar gekomen. Tijdens de corona lockdown hebben we elkaar niet meer zo in teamverband gesproken. Dit gebeurde vooral via Whatsapp, in tweetallen of per telefoon. Tijdens deze vergadering is besloten dat we daadwerkelijk weer kunnen gaan fietsen. Met dien verstande dat we de RIVM richtlijnen volgen. Omdat Fietsmaatjes dichter dan 1,5 meter naast elkaar zitten, kunnen ze met zowel een fietsscherm als met gezichtsschermen beschermd fietsen.

De coördinatoren hebben een aangepast protocol opgesteld, de technisch beheerders hebben de zogeheten kuch-schermen op een paar fietsen geplaatst, desinfecterende middelen en gezichtsschermen zijn besteld. Van Meerkantoor BV in Lisse hebben wij desinfecterende middelen gekregen. Hartelijk dank daarvoor!   Dus….klaar voor een proefrit! Dat gebeurde afgelopen week in Lisse.

De vrijwilligers die graag willen fietsen of de mogelijkheden willen horen, kwamen naar de parkeerplaats van zwembad De Waterkanten. Daar lichtten de coördinatoren het aangepaste protocol toe en deelden ze gezichtsschermen uit. Toen was het tijd voor een potje proeffietsen – hoe gaat dat nou, met zo’n scherm, en hoe voelt zo’n gelaatsmasker? In Hillegom vindt voor geïnteresseerden ook zo’n bijeenkomst dinsdag 21 juli plaats.

Nu we weten wie van de gasten en vrijwilligers er precies weer willen fietsen, kunnen de coördinatoren de duoritten opnieuw inplannen.

De coördinatoren houden vrijwilligers en gasten hiervan op de hoogte. Wie vragen heeft kan altijd contact met hen opnemen.

   

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *