Opbrengst Bollenmarkt bekend!

geplaatst in: Evenementen, Uncategorized | 0

Klein Keukenhof in een mooie verpakking

Zaterdag 7 Oktober was er de gehele dag een bollenmarkt bij de Oude Pomp in Hillegom. Deze markt werd voor de derde keer georganiseerd door Fietsmaatjes Hillegom Lisse, Ferdinand Warmerdam, in samenwerking met MeerBusiness, Frans van Riet.

Deze week werd duidelijk dat de opbrengst van deze markt ongeveer € 3.000,- bedraagt.  Dit bedrag komt geheel ten goede van onze stichting. Op moment van dit schrijven vinden er nog nabestellingen plaats.

We kunnen echt spreken van een geweldige opbrengst!

Terugblik en impressies

De gemeente had haar goedkeuring gegeven om een bescheiden plek bij de Pomp te gebruiken. Brasserie Bij Daan gaf onze vrijwilligers die de kramen bemanden de mogelijkheid voor hapje/drankje en sanitaire stop. Dank daarvoor.  Bianca had, net als vorig jaar, weer de catering verzorgd. 

Er was een enorme keuze aan tulpenbollen en kleinere bloemsoorten. Te verkrijgen als een compleet pakket of los in zelf samen te stellen zakjes te verkrijgen van € 5,- € 10,- of € 15,-  De bollen waren door de firma’s C.S. Weijers en Zonen, Jan en Maud Vledder, van Zijverden, Green Garden, Fred de Meulder, Floralia, ter beschikking gesteld.

Jan en Maud Vledder boden in diverse kleuren bolchrysanten te koop aan om de tuin in deze maanden nog een mooie kleur te geven. Zij dragen FMHL een warm hart toe. Maud is afgelopen weken als Fietsmaatje gestart! 

Bij vragen werd deskundig advies gegeven. Vrijwilligers bemanden de kramen en om 16.00 uur was alles verkocht en kon er heel tevreden op deze dag teruggekeken worden.

Er stond een grote vaas met bollen en je kon raden hoeveel bollen er in die vaas zaten. Degene die het dichtst bij zou zitten, won de inhoud.

Ook dit jaar hadden we weer een winnaar! Mevrouw Irene Lodder kwam met haar aantal geraden bollen heel dichtbij. Er zaten 223 bollen in de vaas en Irene had 238 gegokt. Woensdagmorgen om half negen stond Ferdinand Warmerdam op haar stoep om de vaas te overhandigen. (Zie eerder nieuwsbericht op deze website).

Ferdinand komt  – tegen het hoogst geboden bedrag van een koper van bollen – de bollen hoogstpersoonlijk in de grond stoppen. Dat gaat in november in Heemstede gebeuren, namelijk bij Esther Tait, onze eerste voorzitter! Gefeliciteerd Esther! En, zeker ook dank voor jouw hoogste bod.

Onze duofietsen moeten continue goed worden onderhouden omdat er dagelijks andere duo’s op de fietsen zitten. De gelden komen vooral ten goede van het onderhoud en mogelijke nieuwe duofietsen.

Tijdens de bollenmarkt vond een interview met BO radio plaats. Deze is hier terug te luisteren (7 oktober 12.00 uur – minuut 46).  

 

Hartelijk dank

Iedereen die heeft bijgedragen aan deze Bloembollenmarkt te weten: de gemeente, plaatselijke ondernemers en in het bijzonder Brasserie Bij Daan en Annemieke Cornelissen voor het regelen en plaatsen van de kramen, de organisatoren en de deelnemende bloembollenbedrijven hartelijk dank!

Natuurlijk ook allen die de tijd en moeite hebben genomen om iets bij ons te kopen en de vrijwilligers die de kramen met een tomeloze inzet hebben “bemand”.

Dit heeft zeker bijgedragen aan dit mooie succes! Op naar 2024…..

Foto’s zijn van Nico Kors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *