Samenwerking HOZO en Fietsmaatjes Hillegom Lisse bezegeld

geplaatst in: Uncategorized | 0

Zoektocht stalling duofiets

Na een zoektocht van een jaar hebben we meer ruimte gevonden voor het stallen van de duofietsen in Hillegom. Een fiets stond al binnen bij Dienstencentrum Elsbroek. De tweede fiets wordt binnenkort bij woonzorgcentrum Parkwijk gestald. Er kan nu in de avonden en in de weekenden gefietst worden. Zo kunnen meer gasten blij gemaakt worden met een duofiets rit.

Afgelopen jaren stond de bestaande duofiets in een stalling buiten en de laatste maanden kon de nieuwe duofiets – door medewerking van Stek – in het Dienstencentrum Elsbroek binnen geplaatst worden. De benodigdheden voor de duofietsen (sleutels etc.) werden ondergebracht bij WelzijnsKompas.

Aandacht

We hebben op verschillende manieren aandacht gevraagd en gezocht naar meer binnenruimten voor de duofietsen en ander toebehoren. De media, social media, diverse bijeenkomsten, aandacht van wethouder van Trigt, medewerkers van HOZO en WelzijnsKompas, en het vele “netwerken” hebben er toe bijgedragen dat nu voldoende onderkomen is gevonden.

Tijdens De Open Dag van HOZO (maart 2019) waren we met de duofietsen aanwezig in wooncentra Bloemswaard en Parkwijk. Medewerkers en bewoners zijn toen zo enthousiast geworden dat de vraag naar stallingsmogelijkheden bij HOZO op tafel is gekomen.

Samenwerking HOZO – Fietsmaatjes HL

Dinsdag 3 september jl. hebben Joke Ricke, directeur-bestuurder HOZO en Esther Tait, voorzitter Fietsmaatjes Hillegom Lisse, een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Esther Tait heeft gezegd blij te zijn met de samenwerking. Doordat alle benodigde materialen elke dag voorhanden zijn bij wooncentra Bloemswaard en Parkwijk, kan er in de weekenden en ’s avonds gefietst worden. Fietsmaatjes maakt graag gebruik van de aangeboden mogelijkheden en waardeert de samenwerking. De stallingsruimte bij Parkwijk is bijna klaar en op korte termijn wordt hier werkelijk gebruik van gemaakt.

Ook Joke Ricke laat weten dat ze blij is met de ontstane samenwerking. HOZO wil haar cliënten de mogelijk bieden structureel met Fietsmaatjes te fietsen en wij werken hier op onze beurt daadwerkelijk aan mee.

Werving vrijwilligers

HOZO probeert eveneens vrijwilligers voor Fietsmaatjes te werven onder familieleden van de bewoners. Zo wordt ons “wervingskanaal” ook uitgebreider.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *