Terugblik “Week van de Ontmoeting”

geplaatst in: Evenementen, Uncategorized | 0

Wat gebeurde er veel in oktober! Een drukte van belang deze maand voor onze teamleden. Wat stonden we veel in de belangstelling. 

Tijdens de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid, ook wel de Week van de Ontmoeting genoemd, wordt er in heel Nederland extra aandacht gevraagd voor eenzaamheid.  Als Ambassedeur van “Een tegen eenzaamheid” wilden wij hier zeker ook extra aandacht aan geven. Fietsmaatjes activiteiten zijn bij uitstek bedoeld om eenzaamheid te voorkomen! En zeker om dit herkennen en bespreekbaar te maken.

27 september was voorzitter Joop den Blanken bij de feestelijke opening van de Week van de Ontmoeting, in Lisse.  Coördinator Bianca de Vries wist een aantal vrijwilligers te enthousiasmeren om in deze week aan een aantal activiteiten deel te nemen.

28 september stond Ton Fenger bij de Oude Pomp in Hillegom samen met BuurtKracht.  BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar, verbondenheid en een helpende hand uitreiken als dat nodig is. In de buurt, in je eigen straat. Goede buren maken dat je je thuis voelt in een straat, buurt en wijk. BuurtKracht is voor en door de inwoners van Hillegom en Lisse.

30 september fietste Koos Post met de duofiets mee met de wandelaars “Rondje Hillegom”, van het Julianapark naar SV Hillegom. “Rondje Hillegom” biedt de mogelijkheid om evenementen te organiseren voor alle leeftijden, van jong tot oud. Gedurende het jaar vinden langs deze route, i.s.m. lokale organisaties en partijen, diverse activiteiten en programma’s plaats.

4 oktober hebben Bianca en Yolanda Ruigrok bij Plein28 acte-de-presence gegeven met een duofiets.

Deze week hebben zich verschillende gasten aangemeld en hebben potentiële vrijwilligers flyers meegenomen.

Fietsmaatjes Hillegom Lisse kan bestaan dankzij sponsoren, donateurs en vrijwilligers die met gasten op de duofietsen fietsen en mooie tochten maken. Vrijwilligers blijven wij altijd welkom heten.

Fietsmaatjes Hillegom Lisse is er niet alleen voor de ouder wordende medemens. We zijn er voor jong en oud! Zij die om welke redenen dan ook, niet meer alleen kunnen of willen fietsen kunnen zich opgeven als gast.

Uiteraard verwelkomen wij ook jonge vrijwilligers! Kun je niet structureel fietsen in verband met studie of werk, bel toch eens naar een van de coördinatoren om te bespreken wat je wel zou kunnen betekenen voor deze mooie buitenactiviteit die er toe doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *