Vrijwilligers praten bij

Vrijwilligers praten bij met elkaar tijdens de vrijwilligersavond
Zo’n 45 vrijwilligers praten bij met elkaar en met team- en bestuursleden.

De eerste vrijwilligersavond sinds september 2019 is een feit! En wat was het leuk om elkaar weer te spreken. De coronabeperkingen zijn er niet meer dus eindelijk konden we elkaar weer in persoon ontmoeten. Naast de teamleden en het bestuur waren er ruim 45 vrijwilligers in De Meerkoet in Lisserbroek aanwezig. 

Feestcommissie

Secretaris Joop den Blanken ging kort langs het nieuws. Hij blikte vooruit naar 2023, het jaar waarin we ons vijfjarig bestaan willen vieren. Op zijn oproep om je op te geven voor de feestcommissie meldde zich al meteen iemand. 

Technisch beheerder Leen Hoogvliet vertelt over het onderhoud van de duofietsen.
Technisch beheerder Leen Hoogvliet vertelt over het onderhoud van de duofietsen.

Leen Hoogvliet, een van de technische beheerders, liet een aantal voorbeelden van reparaties aan de fietsen zien. Hij vroeg de aanwezigen: trek aan de bel als je een mankement signaleert aan de fiets, als er iets rammelt of niet goed werkt. Als ze het op tijd weten, kunnen de technische mensen vaak erger voorkomen. 

Penningmeester Peter Lommerse liep de financiële highlights van het afgelopen jaar langs, met een flink aantal mooie giften waar we erg blij mee zijn. Hij vroeg om leden voor de kascommissie en er meldden zich meteen twee mensen aan (lees hier meer).

Coördinator Harriet van der Kooij drukte iedereen nog eens op het hart om het te laten weten als ze vragen hebben of ergens mee zitten. 

Dorine Lommerse deed een oproep om foto’s van fietstochtjes met haar te delen voor Facebook en Instagram. Daarmee blijven we Fietsmaatjes onder de aandacht brengen, zodat meer mensen zich kunnen aanmelden om van een fietsritje te genieten. 

Over accu en handrem
De technisch beheerders beantwoorden vragen over de duofiets tijdens de vrijwilligersavond
De technisch beheerders beantwoorden vragen over de duofiets.

Na de pauze het allerleukste: bijpraten met andere vrijwilligers en teamleden! Wat maak je mee onderweg, welke routes vind je leuk, etc. De technische ondersteuners gaven uitleg bij twee duofietsen in de hal. Daar was het druk. Altijd al iets willen weten over de duofiets? Nu kon je het vragen. 

Een greep uit de gesprekken: hoe waardevol fietsen is met je demente vader, hoe je ook met zijn drieën met de duofiets op pad kunt (eentje fietst met de gewone fiets mee), en waarom je goed moet opletten dat je de fiets op de handrem zet als je even een plaspauze houdt… 

Een nieuwe vrijwilligersbijeenkomst zit al in de pen, hou de mail in de gaten en hopelijk zien we je daar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *