Wat een leuke proefrit

Maandag is mijn vaste middag om er met de duofiets op uit te gaan. Mijn vaste gast die ik altijd even opbel in de ochtend bleek helaas opgenomen te zijn in het ziekenhuis. Inmiddels heb ik hem weer gesproken en hij is gelukkig weer thuis. Het was zulk mooi weer, echt zonde om de duofiets niet te gebruiken.

Pauze tijdens de proefrit op een terrasje in Zandvoort

Proefrit

Een telefoontje naar Bianca met de vraag of zij nog een gast voor mij had die ik blij zou kunnen maken resulteerde al snel in een telefoonnummer van een dame die op de wachtlijst stond voor een proefrit. Dat ik haar belde voor een rit met de duofiets werd met enthousiasme ontvangen, en er werd aan mij gevraagd of het mogelijk was om naar Langevelderslag te fietsen. Mijn antwoord was dat het wel goed zou komen. Bij het ophalen bleek mevrouw een fitte tachtiger te zijn met alleen een gezichtsbeperking, de klik was er eigenlijk direct om er een mooie middag van te maken.

Op de boulevard van Zandvoort tijdens een proefrit

Zandvoort

Met de H8 waar de duinvergunning op zit zijn we via Vogelenzang naar de ingang Panneland gefietst en door de waterleidingduinen naar Zandvoort om daar de sfeer van de komende Grand Prix op te snuiven. Ook nog bij de kermis geweest en het strand en de rustige zee gezien. Bij de ingang van het circuit hebben we een foto gemaakt en in het dorp een terrasje gepikt met een lekker drankje. De gesprekken gingen vanzelf en over van alles en nog wat, heel erg leuk, ik denk dat er geen moment van stilte is geweest.

Bezoek aan de ingang van de Formule 1 in Zandvoort tijdens een proefrit

De terugrit via Heemstede en de Hereweg verliep vlotjes. Nog wel een accu moeten wisselen want het was een lange rit. Moe maar voldaan kon ik mevrouw weer bij haar huis afzetten waar ik uitvoerig bedankt werd voor de leuke en gezellige middag.

Maar voor deze vrijwilliger zelf was het ook een hele leuke ervaring, echt super.

Leen  

  1. Christa Portegies

    Leen, wat een mooi terugblik. Dus twee blije en voldane mensen. En wat een prachtdag. Hopelijk in het najaar ook weer mooie momenten voor jou en je gasten!
    Christa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *