We gaan weer fietsen!

geplaatst in: Uncategorized | 0

Onze duofietsen, gasten en vrijwilligers gaan vanaf 8 maart a.s. weer coronaproof de weg op.

Met schermen op de duofiets, desinfectie van de fietsen en een strikt veiligheidsprotocol kunnen mensen die dat willen weer gezond en gezellig buiten bewegen. Nu de strenge lockdown iets versoepeld is, vindt het bestuur het verantwoord om weer te gaan starten, tot vreugde van vrijwilligers en gasten.

Na de toespraak van 14 december 2020 waarin premier Rutte de strenge lockdown afkondigde, besloot het bestuur om tijdelijk niet te fietsen. Dat was een moeilijk besluit, maar de veiligheid van vrijwilligers en gasten staat te allen tijde voorop. Nu de strenge lockdown iets versoepeld is, was het hoog tijd om dit besluit opnieuw te toetsen.

De afgelopen weken is, evenals na de eerste lockdown vorig jaar, een enquête gehouden onder vrijwilligers en gasten met de vraag of zij – met de inmiddels bij hen bekende maatregelen – weer zouden willen fietsen. Het bleek dat veel mensen daar zeker behoefte aan hebben. “Liever vandaag dan gisteren” bleek uit veel antwoorden. Vrijwilliger en gast bepalen zelf in overleg of ze op pad willen gaan.

Het is essentieel voor het welzijn van de gasten dat ze bewegen en uit hun isolement kunnen komen. Juist nu eenzaamheid een groeiend probleem is, is die ontmoeting zo belangrijk.  

Sinds 20 juli 2020 wordt met een strikt Coronaprotocol gefietst en wordt een vragenlijst gehanteerd.

Inmiddels hebben alle duofietsen tussenschermen en zijn de vrijwilligers geïnstrueerd. Iedereen is dus al gewend zich aan de veiligheidsmaatregelen te houden en om drukte te vermijden

Wij wensen iedereen weer heel veel fietsplezier toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *