Wereld Alzheimer Dag

geplaatst in: Uncategorized | 0

…een terugblik

De afdeling van Zuid-Holland Noord (ZHN) van Alzheimer Nederland organiseerde 21 september jl. samen met enkele lokale Fietsmaatjes organisaties, de landelijke Fietsmaatjes NL en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid een stervormige fietstocht voor Fietsmaatjes duofietsen. Op onze Facebook pagina meldden wij 19 september dat we daar als Fietsmaatjes Hillegom Lisse ook aan zouden mee doen. Later die week hebben we een eerste impressie gegeven. Dit alles onder het thema: Bewegen!

De 4 duofietsen verzamelden zich 21 september rond 11.15 uur bij Café Rest de Engel om van daaruit te vertrekken naar Leiden waar alle duofietsen uit de regio samenkwamen. Onze gasten en vrijwilligers vertrokken vrolijk en zwaaiend onder een stralende zon.

De pers heeft ook de nodige aandacht gegeven. ’s Morgens vroeg geïnterviewd door BO en bij vertrek naar Leiden aandacht van verslaggever Erwin Brandt, die een mooi artikel heeft geschreven. De foto’s van het vertrek zijn gemaakt door fotografe Astrid Lems-Groskamp. Ook Harriet van der Kooij heeft nog hele leuke foto’s gemaakt van de aankomst in Leiden en het samenzijn in Leiden.

Een aantal andere vrijwilligers en 4 andere gasten zijn teruggefietst naar Lissen en Hillegom. Zij werden heen en terug gebracht door Leen en Annemarie in het busje van HOZO dat aan ons ter beschikking was gesteld.

De foto’s van deze dag spreken voor zich! Wat was het een geweldige dag.

Met dank aan Bollenstreek Omroep en de pers. Zij hebben uitgebreid aandacht aan ons besteed. Super!

Wij bedanken natuurlijk ook onze vrijwilligers heel hartelijk die deze dag weer mogelijk hebben gemaakt voor onze gasten.

Voor meer impressies kunt u o.a. ook kijken op de websites van Fietsmaatjes NL, Fietsmaatjes Teylingen, Fietsmaatjes Leiden en Leiderdorp. En uiteraard ook op de website van Alzheimer Nederland vindt u op  Tabblad: regios/zuid-holland-noord/wereld-alzheimer-dag-succes, meer informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *