Lokaal initiatief Fietsmaatjes De Zilk/Ruigenhoek

geplaatst in: De Zilk, Nieuws, Team | 0

Peter Wiegel is een nieuw lokaal initiatief gestart: Fietsmaatjes De Zilk/Ruigenhoek. De afstand tussen De Zilk en Hillegom, waar nu de dichtstbijzijnde duofietsen staan, kan immers een drempel zijn voor mensen om zich aan te melden als gast of vrijwilliger. Met een eigen duofiets in het dorp is er voldoende belangstelling onder de Zilkers om te gaan fietsen, blijkt uit voorlopige aanmeldingen.

Duofiets in De Zilk

Leden van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in De Zilk rijden een rondje op de duofiets
Leden van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) maken in De Zilk kennis met het nieuwe lokale initiatief Fietsmaatjes De Zilk en rijden een rondje op de duofiets (foto George Lengers)

“Ik dacht: het zou toch veel makkelijker en beter zijn als we in De Zilk een eigen nieuwe duofiets met elektrische ondersteuning kunnen hebben en stallen?” aldus Peter. “Je wint veel tijd als je de duofiets niet meer in Hillegom hoeft op te halen en terug te brengen. In die tijd kun je samen met je gast een groter rondje fietsen. Nu doe ik mijn uiterste best om dit prachtige en landelijke initiatief ook van de grond te krijgen in De Zilk\Ruigenhoek.” Het team van Fietsmaatjes Hillegom Lisse staat hem hierbij met raad en daad terzijde. 

Joop den Blanken en Peter Wiegel geven presentatie aan de KBO in De Zilk over de duofiets

Complimenten en aanmeldingen

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in De Duinpan gaf Peter samen met onze voorzitter Joop den Blanken een korte uitleg. Daarna konden de mensen zelf kennis maken met de duofiets en even een rondje rijden in de zaal. Na afloop meldden diverse geïnteresseerden zich bij Fietsmaatjes aan. Ook een bezoek van Peter aan de gymgroep van de KBO leverde aanmeldingen op. In totaal zijn er nu 18 gasten (inclusief twee mensen die al gast waren) en 18 vrijwilligers (inclusief vier reeds bestaande) uit De Zilk ingeschreven. Het begin is er; meer aanmeldingen zijn welkom om dit project te laten slagen.

“Op dit moment ervaar ik veel complimenten van de inwoners van De Zilk/Ruigenhoek,” zegt Peter. “Dat is heel prettig en mooi meegenomen. Het blijkt dat de inwoners, jong en oud, het een heel warm hart toedragen.”

Fondsen, stalling en team

Voldoende belangstelling dus om actief op zoek te gaan naar een locatie in De Zilk. Daar is allereerst een ‘Zilker’ duofiets voor nodig. Hiervoor worden nu fondsen benaderd en voor een startsubsidie en jaarlijkse bijdrage is contact opgenomen met het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijk. Verder is er behoefte aan een afsluitbare en weersbestendige stalling waar de duofiets in past. Daarnaast zoekt Peter mensen voor de rol van coördinator (minimaal een), en een technisch beheerder voor de duofiets en de stalling in De Zilk. 

“Dit project is voor de mensen in De Zilk,” aldus Joop, “en het moet ook komen en gedragen worden vanuit De Zilk. Vanuit Fietsmaatjes Hillegom Lisse ondersteunen wij dit initiatief van harte en wij staan Peter Wiegel graag met raad en daad terzijde.” 

Peter: “Mensen die interesse hebben in de vrijwillige rol van coördinator of technisch beheerder, nodig ik van harte uit om contact op te nemen. Ook ideeën voor een goede duofietsstalling zijn zeer welkom.” Het mailadres is petermarja.wiegel@gmail.com maar je kunt ook terecht op info@fietsmaatjeshillegomlisse.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *